Δημοσιεύστε τα άρθρα σας! Οποιοδήποτε άρθρο έχετε σχετικό με το περιεχόμενο του blog, και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας, στείλτε το στο email που θα βρείτε στο προφίλ μου. Share your knowledge!

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Λογισμικό διατροφής

To σωστό feedback (ανάδραση) είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθείτε. Εκμεταλευτείτε την τεχνολογία και κρατήστε τα στατιστικά της διατροφής σας με απλές δωρεάν εφαρμογές.

Οι περισσότερες εφαρμογές αυτού του είδους, χρησιμοποιούν τα δεδομένα του USDA (United States Department of Agriculture). Μια εφαρμογή θα σας βοηθήσει να τα αξιοποιήσετε.
©fitness-town.org
1) Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή που βγήκε ήταν η nut-nutrition. Εγκαταστάθηκε εύκολα από τον package manager (λογισμικό ubuntu). Δυστυχώς όμως δεν είχε γραφικό περιβάλλον ερασίας και την εγκατέλειψα.

2) Η 2η δωρεάν εφαρμογή που βρήκα ήταν η DMAK (Diet Monger Ass Kicker). Αυτή διέθετε GUI (γραφικό περιβάλλον), οπότε λέω...είναι η ιδανική.


Συνολικά θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τα εξής:
1) Με την χρήση του package manager εγκαθιστούμε το libgtk.dev
2)wxWidgets
τo wxAll
3)Euphoria
4)wxEuphoria Χρειαζόταν η τελευταία έκδοση (beta 0.12) για να δουλέψει.
Τα 2 τελευταία είχαν περίεργο manual τρόπο εγατάστασης κ το κλασσικό ./configure, make, make install, δεν δούλευε. Για την εγκατάστασή τους, πολύ με βoήθησαν αυτές οι οδηγίες
5) Μένει τώρα να κατεβάσετε το dmak κ τα δεδομένα του usda (εναλλακτικά από εδώ ),τα οποία τα αποθηκεύετε στο φάκελο usda_data (ανανεόνετε όταν χρειάζετε).
Αυτό ήταν.!!! (Το dmak τρέχει καλύτερα ανοίγοντάς το από την κονσόλα).
Aν και με ταλαιπώρησε, πιστεύω άξιζε τον κόπο.

Όσοι χρησιμοποιούν windows, μπορούν να τρέξουν τα παραπάνω μέσω cygwin.
3) Για όσους βαριούνται όλα τα παραπάνω, μια καλή εναλλακτική είναι το foodfile, που το είχα δοκιμάσει παλαιότερα.


Δείτε επίσης: Λογισμικό προπόνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: