Δημοσιεύστε τα άρθρα σας! Οποιοδήποτε άρθρο έχετε σχετικό με το περιεχόμενο του blog, και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας, στείλτε το στο email που θα βρείτε στο προφίλ μου. Share your knowledge!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Κορδόνια παπουτσιών

Συμβαίνει και στις "καλύτερες οικογένειες", ιδίως αυτές που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:Να τι να κάνετε για να μην σας λύνονται εύκολα τα κορδόνια:

1)Βεβαιωθείτε ότι δένετε σωστά τα κορδόνια σας. Ο τελικός κόμπος πρέπει να γίνεται σε αντίθετη κατεύθυνση από τον αρχικό. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί ένας κόμπος που λύνεται πολύ πιο εύκολα, γνωστός ως Granny/Slip knot.

Σωστός τρόπος
Λάθος τρόπος (Granny or Slip knot)
2)Κάντε έναν πιο ασφαλή κόμπο. Σας δείχνουμε τον πιο συνηθισμένο από τους πολλούς ασφαλείς κόμπους που υπάρχουν (όλοι τους βασίζονται στην ίδια αρχή: ο 2ος κόμπος να τυλίγεται δύο φορές αντί για μια).

3) Ανεξάρτητα από τον κόμπο που χρησιμοποιήσατε, στο τέλος σφίξτε τον γερά.©fitness-town.org
4) Προτιμήστε κορδόνια από υλικά που γλιστράνε δυσκολότερα (όπως πολυεστέρας και βαμβάκι).
5)Προτιμήστε επίπεδα και όχι στρογγυλά κορδόνια
6) Αν τα κορδόνια είναι πολύ μακριά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ή να τα κοντύνετε. Ένας πρακτικός τρόπος να μειώσετε το μήκος που εξέχει είναι να αλλάξετε το pattern των κορδονιών στο παπούτσι ( ... θα σας κάνει και ξεχωριστούς και μοδάτους).

7)Ειδικά αξεσουάρ (Lace-Stick), μπορούν επίσης να βοηθήσουν
8) Για εμάς τους αθλητές, μην ξεχνάτε ότι μια καλή εναλλακτική λύση είναι τα ελαστικά κορδόνια.
Μάθετε τα πάντα για τα κορδόνια και τους κόμπους εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: